Logo Emmen Timmerwerken Tilburg

Bel 06-30367379 of mail vandaag nog
voor een vrijblijvende offerte!

Hardhouten kozijnen

Ook voor het plaatsen van uw houten kozijnen bent u bij Emmen Timmerwerken in Tilburg aan het juiste adres. Steeds vaker kiezen mensen weer voor houten kozijnen. Ondanks de enorme populariteit van kunststof kozijnen, hebben houten kozijnen een aantal belangrijke pluspunten waar men zich steeds meer bewust van lijkt te zijn. Mede dankzij de enorme ontwikkelingen die houten kozijnen hebben doorgemaakt op het gebied van kwaliteit, kiezen steeds meer mensen weer voor hout!

De voordelen van houten kozijnen

Sinds de jaren tachtig is de populariteit van kunststof kozijnen enorm toegenomen. Onder andere woningcorporaties kozen steeds vaker voor kunststof kozijnen bij bijvoorbeeld renovaties. Redenen hiervoor waren dat kunststof kozijnen weinig onderhoud vergen en relatief weinig kosten. Toch hebben houten kozijnen veel goede eigenschappen, waardoor het slimmer is voor hout te kiezen. De pluspunten op een rij:

1. Reparaties van kozijnen

Door een heftige storm of een inbraak kunnen kozijnen beschadigd raken. Houten kozijnen zijn in zulke gevallen te repareren, zonder dat het gehele kozijn vervangen moet worden. Bij kunststof kozijnen is het doorgaans wel het geval dat het hele kozijn vervangen moet worden, omdat reparatie vaak niet mogelijk is.

2. Duurzame kozijnen

Gemiddeld gaan houten kozijnen meer dan 50 jaar mee. Een groot voordeel van houten kozijnen is dat eventuele slechte delen door de jaren heen vervangen kunnen worden. Kunststof kozijnen worden doorgaans na 25 jaar al afgeschreven.

3. De prijs

Houten kozijnen zijn duurder dan kunststof kozijnen, daar kunnen we niet om heen. Hier staat tegenover dat goed onderhouden houten kozijnen veel langer mee gaan. De levensduur van een houten kozijn is twee keer zo lang dan die van een kunststof kozijn.

4. Onderhoud van houten kozijnen

Houten kozijnen staan erom bekend dat zij veel onderhoud vergen, maar dit is niet helemaal waar. Doordat de kwaliteit van verf de afgelopen jaren sterk is verbeterd, is een schilderbeurt per ongeveer 7 jaar meer dan voldoende. Wel is het verstandig om het onderhoudsschema te volgen, waarbij de kozijnen iedere 2 jaar geïnspecteerd worden en kleine gebreken worden hersteld. Er wordt vaak gedacht dat kunststof kozijnen geen onderhoud vergen, maar dat is niet helemaal waar. Ook kunststof kozijnen hebben periodiek een wax- en wasbeurt nodig.

5. Uitstraling

Echte houten kozijnen hebben een prachtige uitstraling, vooral bij een klassieke woning staat hout het beste.

  • Bel 06-30367379 of mail vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!